Smulpaj i mitt hjärta!

Jag har alltid älskat smulpaj och kan äta det dygnet runt. Skulle dessutom lätt ha det som proviant till en öde ö!
Idag var en sådan dag där mitt pajsug måste botas på tre röda, och därför gjorde jag en hallon/rabarberpaj (fast det tog lite längre tid än tre röda att göra den ^^).
Recept:
Fyllning:
2 stora rabarberstjälkar
Hallon efter smak
två nypor socker
Lite vatten
en nypa potatismjöl (eller vetemjöl som jag tog)
250 gram riven mandelmassa
Smuldeg:
200 gram smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl (Ta hälften grahamsmjöl för nyttigare alternativ)
3 dl havregryn
1 dl solroskärnor (eller andra frön om man nu skulle vilja det)
(Ev lite råsocker för en krispigare yta på pajen)
Gör så här:

1) Skölj, skala och skiva rabarberna.
Sätt dessutom på ugnen på 175 grader.
2) Lägg rabarber, hallon, socker och vatten i kastrull
och koka. Rör om då och då tills det blivit en röra.
3) Häll röran i pajformen och häll på lite mjöl.
Smula sedan mandelmassan jämt över pajen.
4) Knåda tärnat smör tillsammans med resterande ingredienser till smuldegen.
Häll sedan den kletiga degen jämt fördelat över pajen. (strö över råsocker)
5) Hys sedan in den i ugnen i ca 20 min (eller tills den är gyllenbryn).
6) Servera pajen tillsammans med ett hav av vaniljsås (eller glass/grädde om du hellre föredrar det)
Bon apetit!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0